Logo-Masterkans-kleur

Gemeenten

Gemeenten

Nog steeds zijn er jongeren die tussen het wal en schip vallen. Om welke reden dan ook hebben zij hun opleiding afgebroken of lukt het hen niet om een passende en leuke baan te vinden. Jongeren belanden zodoende in een uitkeringssituatie en zijn in beeld bij leerplicht en RMC.

Masterkans biedt een persoonlijk ontwikkelprogramma met 24/7 begeleiding voor jongeren van 16 t/m 27 jaar die een opleiding willen oppakken of starten, met uitzicht op een succesvolle toekomst.

Niet voor niets hebben de coaches van Masterkans tevens een verantwoordelijkheid als casemanager. Uit ervaring weten wij dat samenwerking met de gemeente die jongeren aanmelden essentieel is. Voor een strakke voortgang houden wij de lijnen met werkcoaches, leerplicht en RMC kort en zijn er regelmatig studentbesprekingen.

logo-gemeente-hoogeveen
logo-gemeente-de-wolden

100% focus

In de eerste vier weken kijken wij welke hulpverlening en ondersteuning bij de student betrokken zijn. Voor een optimale aansluiting op het Masterkans-programma, brengen wij de expertise van deze partijen in kaart.

Het streven is dat de student zich 100% focust op het Masterkans-programma, zonder dat hij of zij wordt afgeleid door randzaken. Zodoende nemen wij een centrale en coördinerende rol op ons.

Masterkans-logo-klein

Win-win situatie

Masterkans staat voor individuele begeleiding van iedere student. Dat vertaalt zich in maatwerk en onze unieke 24/7 bereikbaarheid. We weten uit ervaring dat studenten gebruik maken van onze hulplijnen op tijdstippen die veelal buiten ‘kantooruren’ vallen. Onze bereikbaarheid geeft hen een extra gevoel van veiligheid. Tot aan drie jaar na afronding van de studie kan de student via het Masterkans Buddy System, gebruik maken van de Masterkans-hulplijn.

Op die manier is Masterkans een vangnet voor haar studenten, wat weer zorgt voor focus en een betere leeromstandigheid.

Geef ook jongeren in uw gemeente een Masterkans op een succesvolle en plezierige toekomst. Dit levert een win-win-situatie op voor uw gemeente, de maatschappij en natuurlijk voor de jongere zelf.

Benieuwd wat Masterkans voor uw gemeente kan betekenen?
 

Maak een afspraak voor een vrijblijvend gesprek.